Nieuws

Hieronder volgt al het nieuws over de praktijk.

Marloes gaat stoppen per 16 maart 2018

Per 16 maart 2018 zal Marloes onze praktijk verlaten. Zij gaat nieuwe avonturen aan en wil ook meer aandacht aan haar gezin gaan besteden. 

Nieuwe waarneemster per 16 maart 2018

Per 16 maart 2018 komt waarneemster Charlotte de Deugd ons team versterken. 

Assistente Karin is weer oma geworden!

Afgelopen zondag (18/2/18) is er een heel bijzonder baby'tje geboren; Mees, de 2e kleindochter van onze assistente Karin!! Sophie heeft (net als bij het eerste kleinkind) de bevalling thuis mogen begeleiden. Wij zijn natuurlijk heel blij met deze wolk van een baby! Later op de dag werd er trouwens nóg een klein meisje in vliegende vaart thuis geboren!

 

 

 

 

 

Vaccineren tegen kinkhoest tijdens de zwangerschap

De Gezondheidsraad heeft in 2015 aan de minister van VWS het advies gegeven om maternale kinkhoestvaccinatie in te voeren. Daarop heeft de minister het RIVM gevraagd samen met de betrokken beroepsgroepen te verkennen hoe de implementatie van dit advies vormgegeven kan worden. Onze beroepsvereniging heeft geadviseerd aan RIVM en VWS is om de maternale kinkhoestvaccinatie op te nemen in het Rijksvaccinatieprogramma en te laten uitvoeren door de verloskundige. De minister heeft hierover echter nog geen besluit genomen. Om die reden is nog geen landelijk advies beschikbaar over de invoering van maternale vaccinatie en heeft het RIVM nog geen voorlichtingsmateriaal voor het voorlichten van alle zwangere vrouwen ontwikkeld.

Het is wel nu al mogelijk om je te laten vaccineren tegen kinkhoest op eigen kosten. Dat kan via de huisarts. Zie voor meer informatie:

RIVM: kinkhoestvaccinatie voor zwangere vrouwen

Baby Café!

Wij nodigen jullie graag uit voor ons Baby Café! Elke laatste vrijdag van de maand van 10.30 tot 12.30 uur. Ben je zwanger of net moeder of vader geworden en heb je zin om andere (bijna) ouders te ontmoeten? Kom dan naar ons maandelijkse Baby Café!

Er is altijd een verloskundige van de vroedvrouwenpraktijk van der Hoopstraat aanwezig voor vragen over zwangerschap, borstvoeding en kraamtijd. Daarnaast nodigen we een gastdeskundige uit, bijvoorbeeld een lactatiekundige of draagconsulente voor het ergonomisch dragen van je baby. Zie de Facebookpagina van de vroedvrouwen van der Hoopstraat voor de actuele informatie. 

De volgende data zijn: 
- 26 januari
- 23 februari    
- 30 maart
- 20 april
- 25 mei
- 29 juni

Baby Café is in het Paviljoen van Beuningen op het van Beuningenplein 21.
Baby Café is gratis, consumptie voor eigen rekening. Reserveren is niet nodig.  

Samie bevallen!

Samie is thuis is bad bevallen van een prachtige dochter. Haar naam is Frida en moeder en kind maken het goed. 

Extra spreekuurlocatie

Vanaf 14 september 2016 zullen wij regelmatig op woensdag spreekuur houden bij de huisartsenpraktijk in het gezondheidscentrum op de Spaarndammerstraat 73H, 1013 TB, Amsterdam.

Dank jullie wel!

Goed nieuws! Er zijn op tijd 40.000 handtekeningen opgehaald. Heel erg bedankt voor jullie hulp daarmee!

Teken de petitie!

Willen jullie allemaal deze petitie tekenen? Er dreigen radicale (met name op kosten gebaseerde) hervormingen in de verloskunde zorg. Wij en velen met ons denken dat er eerst grondig onderzoek moet worden gedaan voordat ons mooie systeem zo radicaal op de schop gaat! Het gaat om de keuzevrijheid van jullie als aanstaande moeders en vaders!

Dit is een oproep aan minister Schippers om niet politiek te willen scoren met een actie, maar te onderzoeken wat daadwerkelijk beter zou kunnen. Er zijn voor 23 juni 40.000 handtekeningen nodig.

https://petities.nl/petitions/herbezinning-hervormingen-geboortezorg?locale=nl

Website update

De nieuwe website is per 23 mei online gegaan.
Naast een vernieuwd uiterlijk is de website veel toegankelijker geworden voor mensen die met hun smartphone browsen.  

Sluiting Slotervaartziekenhuis

Per 7 december 2015 is het Slotervaartziekenhuis gestopt met het begeleiden van bevallingen. Zij zijn intensiever gaan samenwerken met de Vu en daar vinden nu de bevallingen plaats die voorheen in het Slotervaartziekenhuis plaatsvonden.